Van de dirigent

Bericht conform e-mail d.d. 10 juli 2020

Beste koorleden,

Het was gezellig om jullie weer te zien afgelopen woensdag. En het was ook flink zoeken naar hoe het allemaal klinkt als je beneden in de kerk repeteert en zoveel afstand moet houden. In hoeverre hoor je elkaar? In hoeverre hoor je überhaupt iets van die elektrische piano? Dat viel allemaal niet zo erg mee, moet ik eerlijk bekennen. Ik peins me suf over wat er anders moet. Waarschijnlijk zal ik me meer moeten richten op homofoon repertoire, en de polyfonie even moeten laten voor wat hij is. De instrumentale ondersteuning zal daarbij grotendeels afwezig moeten zijn, want die helpt toch nauwelijks. Elk nadeel heeft z’n voordeel: je gaat vanzelf beter naar elkaar luisteren en je wordt vanzelf zelfstandiger.

Daarnaast zullen we een paar weken lang door de ruimte moeten trekken om de beste plek (of in elk geval: de minst slechte) te vinden voor zo’n repetitie. Ik bedoel dus heel concreet dat ik in de komende paar weken steeds een andere plaats en dus ook een andere opstelling ga uitzoeken, en ik hoop dat jullie allemaal willen helpen om dat experiment te laten slagen. Het vraagt enig uithoudingsvermogen!

In elk geval is de eerstvolgende stap dat we op 15 juli op het priesterkoor zullen repeteren, in een opstelling die lijkt op die van de kerstconcerten, maar dan toch met varianten: sowieso meer tussenruimte, en misschien ook wel 90 graden gedraaid, of in twee concentrische cirkels. Vooral dat laatste zou wel eens een flinke stap vooruit kunnen zijn naar elkaar beter horen. We gaan het merken!

Nu nog even mijn oproep, zoals eergisteren gedaan: Gezocht: versterking van het Technisch Team van de digitale uitzendingen.  We zijn in de Hartebrugkerk nu al een paar weken bezig met het uitzenden van de zondagse eucharistievieringen. Het team dat daarvoor zorg draagt, wil graag enige uitbreiding. Anders komt het werk altijd op dezelfde schouders neer, en tenslotte kan iedereen wel eens op vakantie zijn of ziek worden. Wij zoeken: (a) mensen die de camera willen bedienen, en (b) mensen met enige vaardigheid op computergebied, die de computer kunnen bedienen.

Voor beide functies zal een korte introductie worden verzorgd. Nadere inlichtingen bij de coördinator van het team, Theo Goedhart, jullie allen welbekend. En je mag ook huisgenoten, neefjes, nichtjes, kinderen en kleinkinderen, vrienden en kennissen aandragen!

Met goede groet,

Theo