Info koorleden

Het Hartebrugkoor heeft als gevolg van het uitbreken van het Corona-virus tot voor kort al haar activiteiten moeten staken.

Inmiddels zijn we qua repetities v.w.b. het gemengd koor in een opstartfase aangekomen.

De meest actuele informatie ontvang je via e-mails van het secretariaat en/of de dirigent. Ook de tab ‘Van de dirigent’ bevat de meest actuele info.

Ga voor meer informatie over het corona-protocol dat per 1 juni jl. is ingegaan naar https://www.bisdomrotterdam.nl/nieuws/2


Ga voor meer informatie over het corona-protocol dat per 1 juni jl. is ingegaan naar https://www.bisdomrotterdam.nl/nieuws/2

 

Beste koorleden,

Zoals eerder deze week aangekondigd, ga ik de komende weken materiaal aanbieden waarmee je thuis kunt studeren – uiteraard naast de gewone manier van midi’s beluisteren (en misschien meezingen) die je al gewend bent. Dat begint allemaal heel bescheiden, maar ik ben van plan om in de komende paar weken daar veel meer aan te gaan doen.
Vandaag is het vooral een test: kan iedereen de juiste pagina vinden?
Welke pagina? Hier komt-ie:

https://www.midiis.nl/hbkluiz.htm

Waarom hkbkluiz? Omdat we allemaal een soort van (HBK)-kluizenaars zijn geworden, noodgedwongen. Overigens kun je die pagina ook bereiken via de ‘gewone’ midiis-pagina, want ik heb daar een doorverwijzing gemaakt.

Kun je op de hbkluiz-pagina het voorbeeld van “inzingoefening 1” aanklikken? Hoor je dan wat? Kun je na de tekst “NU JIJ” ook echt zelf je stem verheffen? Zo ja, stuur me dan s.v.p. ook meteen (via het “kluiz”- email-adres dat onderaan die pagina staat) een emailtje – dan weet ik tenminste of er gebruik van wordt gemaakt. Let op: vanwege spampreventie moet je zèlf dat email-adres intypen. Als het allemaal niet lukt, stuur dan toch een mailtje! En mocht je zelfs die pagina niet vinden, stuur dan een mailtje naar Hanny.

Uiteraard kan dit alles niet een echte (‘live’) repetitie vervangen, maar je kunt toch wel iets doen om de stembanden niet vast te laten roesten, en ook om je blik op de vocale wereld een beetje te verruimen.

Het is de bedoeling dat ik twee keer per week (op zaterdag en op dinsdag) nieuw materiaal op de “hbkluiz”-pagina zet. Dat betekent ook dat je zeer regelmatig die pagina moet verversen. Of dat nodig is, hangt af van de UPDATE-datum die je ziet. Als die meer dan 4 dagen geleden is, moet je verversen. Hoe dat moet, staat ook op de pagina.
Als je daar niet uitkomt: bel Hanny of Veerle, die weten vast wel raad.

Veel succes, blijf gezond en houd 2 meter afstand (of in elk geval anderhalve meter)!

Met goede groet,
Theo
==============================================================

NB – Onderstaande items zijn tot nader order niet opportuun!

Zie voor de volledige actuele inhoud van jouw oefenmap de tab ‘Oefenstof’
Mocht je iets missen, stuur dan uiterlijk dinsdag een mailtje naar onze bibliothecaris:
veerlevancoillie@casema.nl

NB – Kijk onder de subtab Oefenstof voor de actuele partituren die je in je oefenmap moet hebben. Onderaan vind je ook de linkjes naar de midi’s.

Onder de subtab Koorkalender zie je welke stukken je per zondag moet meenemen!