Dirigent Ronald Dijkstra

Sinds 1 april 2022 is Ronald Dijkstra de dirigent van het Hartebrugkoor. Naast koordirigent is Ronald Dijkstra ook professioneel zanger en zangcoach.

Aanvankelijk is hij begonnen met de studie kerkmuziek en studeerde hij piano, orgel, koordirectie en zang. Na een aantal jaren zangstudie bij Rom Kalma vervolgde hij deze studie bij Jos Burcksen. Daarnaast heeft hij zijn pianostudie voortgezet en heeft hij zich verder bekwaamd als koordirigent bij o.a. Reinier Wakelkamp en Daniel Reuss.

Gedurende meerdere jaren heeft hij samengewerkt met de Nederlandse baritons John Bröcheler en Henk Smit. Op dit moment wordt hij gecoacht door de Amerikaanse tenor James McCray. Als solozanger is hij regelmatig te horen in diverse opera- en oratoriumuitvoeringen. Ook als liedzanger treedt hij vaak op. Als koordirigent staat hij al een aantal jaren voor het Kamerkoor Podevijn en is hij lang verbonden geweest aan het koor van de Goede Herder parochie te Amsterdam Buitenveldert.

Als zangdocent heeft hij gewerkt aan de Muziekschool Zuid-Oost in Amsterdam en op dit moment geeft hij zangles aan het Centrum voor Kunst en Cultuur ‘Het Koorenhuis’ te Den Haag en geeft hij privé zanglessen in Amsterdam, zowel aan amateurs als aan gevorderde en professionele zangers.

Maak verder kennis met hem via zijn website