Solisten

Soliste: Dorien van Rumt (alt-mezzo) (1960)

Zij studeert voorheen zang bij Vera Verzijden en wordt gecoacht door Marien van Nieukerken. In 2006 volgt zij een workshop zang bij Evelyn Tubb.
Met pianiste Erna van der Brug vormt zij een vast duo dat regelmatig – onder meer met een avondvullend recital – in Leiden en omgeving optreedt.
Dorien van Rumt zingt al jaren en steeds vaker als soliste in het Hartebrugkoor. Ook wordt zij regelmatig gevraagd voor gastoptredens bij koren als HagaSonare, HagaCantare en het orkest Collegium Musicum Haganum. Met organist Jan Verschuren verzorgt zij met enige regelmaat kleine concerten in het Academiegebouw van de Universiteit van Leiden.
In november 2005 vertolkt Dorien van Rumt, samen met het koor The Seaside Singers uit Noordwijk de rol van The Sorceress in de opera Dido en Aeneas van Henry Purcell. Tenslotte zijn er de concerten in de kersttijd waarbij zij kerstliederen van onder meer Albert de Klerk ten gehore brengt in samenwerking met leden van het orkest Sinfonietta Voorschoten.
In het dagelijks leven is Dorien van Rumt parttime werkzaam als groepsleerkracht en als remedial teacher psychomotoriek in het speciaal basisonderwijs.

Solist: Jan Mooij (bariton) (1938)

Hij zet zijn eerste schreden op het muzikale pad bij het jongenskoor, later het mannenkoor van de St. Laurentiuskerk in Voorschoten. In 1961 maakt hij de overstap naar een niet kerkelijk gebonden koor, het Koninklijk Mannenkoor Die Haghe Sanghers in Den Haag. Gedurende een aantal jaren studeert Jan Mooij zang bij Frans Huijts.
Jan Mooij heeft al dan niet als gastsolist inmiddels vele solopartijen vertolkt zoals in het Requiem van Gabriel Fauré, het oratorium Via Crucis van Franz Liszt, het Magnificat van Vivaldi en de baritonpartij en spreekstem in het korte oratorium The Mount of three Lights van Bohuslav Martinu.
‘Back to the roots’ treedt hij in 1990 toe tot het koor van de Hartebrugkerk in Leiden. Daar levert hij zijn bijdrage aan de Gregoriaanse en polyfone muziek tijdens de zondagse eucharistievieringen. Ook neemt hij regelmatig de baritonsoli in missen van onder meer Mozart, Schubert, Charpentier en Perosi voor zijn rekening.
In het dagelijks leven is Jan Mooij jaren lang in de administratief-juridische sector van de gemeentelijke overheid werkzaam geweest.

Soliste: Toke de Kroon (sopraan) (1963)

Sinds 1989 heeft zij in diverse koren gezongen, achtereenvolgens het Nederlands Madrigaalkoor, de Leeuwarder Cantorij, het Arnold Schönberg Kamerkoor, La VoCE, het Leids Kamerkoor en Capella Vocale. Ook had zij zangles bij o.a. Dita Kemner, Ronald van der Valk, Vera Verzijden en Peter Scheele. Zij neemt regelmatig deel aan projecten, o.a. bij het Leids Projectkoor, Couleur Vocale, het nieuwe Mannheimkoor en Orkest, Opera Festa, Le Coeur Vert, Chavanon Kamerkoor, Key2Singing en Projectkoor 023. Solistische ervaring deed en doet ze op tijdens diverse leerlingenavonden, het Arnold Schönberg Kamerkoor, muzikale soirees, Le Coeur Vert en het Hartebrugkoor. Sinds 2013 is zij lid van dat laatste koor. Vanwege de warmte, liefde en de humor van de koorleden zingt ze er met veel plezier!