Oefenstof

Oefening baart kunst!

In verband met de dreiging van het Corona-virus zijn alle activiteiten van het Hartebrugkoor tot 1 juni a.s. opgeschort.

Ook zijn er op de woensdagen gedurende deze periode geen repetities!

Na 1 juni volgt er aan de hand van de dan geldende voorschriften een update van de stand van zaken t.a.v. het koor en het dan verder uit te voeren repertoire.

Lees hieronder ook het bericht van Theo!
—————————————————————————————————–

Beste koorleden,

Zoals eerder deze week aangekondigd, ga ik de komende weken materiaal aanbieden waarmee je thuis kunt studeren – uiteraard naast de gewone manier van midi’s beluisteren (en misschien meezingen) die je al gewend bent. Dat begint allemaal heel bescheiden, maar ik ben van plan om in de komende paar weken daar veel meer aan te gaan doen.
Vandaag is het vooral een test: kan iedereen de juiste pagina vinden?
Welke pagina? Hier komt-ie:

https://www.midiis.nl/hbkluiz.htm

Waarom hkbkluiz? Omdat we allemaal een soort van (HBK)-kluizenaars zijn geworden, noodgedwongen. Overigens kun je die pagina ook bereiken via de ‘gewone’ midiis-pagina, want ik heb daar een doorverwijzing gemaakt.

Kun je op de hbkluiz-pagina het voorbeeld van “inzingoefening 1” aanklikken? Hoor je dan wat? Kun je na de tekst “NU JIJ” ook echt zelf je stem verheffen? Zo ja, stuur me dan s.v.p. ook meteen (via het “kluiz”- email-adres dat onderaan die pagina staat) een emailtje – dan weet ik tenminste of er gebruik van wordt gemaakt. Let op: vanwege spampreventie moet je zèlf dat email-adres intypen. Als het allemaal niet lukt, stuur dan toch een mailtje! En mocht je zelfs die pagina niet vinden, stuur dan een mailtje naar Hanny.

Uiteraard kan dit alles niet een echte (‘live’) repetitie vervangen, maar je kunt toch wel iets doen om de stembanden niet vast te laten roesten, en ook om je blik op de vocale wereld een beetje te verruimen.

Het is de bedoeling dat ik twee keer per week (op zaterdag en op dinsdag) nieuw materiaal op de “hbkluiz”-pagina zet. Dat betekent ook dat je zeer regelmatig die pagina moet verversen. Of dat nodig is, hangt af van de UPDATE-datum die je ziet. Als die meer dan 4 dagen geleden is, moet je verversen. Hoe dat moet, staat ook op de pagina.
Als je daar niet uitkomt: bel Hanny of Veerle, die weten vast wel raad.

Veel succes, blijf gezond en houd 2 meter afstand (of in elk geval anderhalve meter)!

Met goede groet,
Theo
==============================================================

4 links naar midi/mp3-oefenstof:

Als je op deze link klikt, kom je bij Theo’s nieuwe ‘kluizenaarspagina

Als je op deze link klikt, kom je bij de muziekbestandjes van het normale repertoire.

Als je op deze link klikt, kom je bij de muziekbestandjes van het gregoriaans

Als je op deze link klikt, kom je bij de muziekbestandjes van de gregoriaanse missen

Als je op deze link klikt, kom je bij de afgelegde muziekbestandjes in het archief