Recente koorreis

Tweedaagse koorreis Sneek – 25/26 mei 2022

Eind mei 2022 was het weer eens zover. Na twee keer achtereen als gevolg van corona te hebben moeten afhaken konden wij in mei 2022 op de dag voor Hemelvaart onze al lang geplande tweedaagse koorreis naar Sneek aanvangen. Na onze aankomst deed het koor waar het ook goed in is; onder het genot van een hapje en een drankje verbinding zoeken met de lokale Sneker bevolking. Op Hemelvaartsdag mooi gezongen in het pittoreske kerkje van Roodhuis, waarna we o.a. werden getrakteerd op de originele ‘Fryske Sûkerbôle’. Na de mis in Roodhuis begonnen we alweer aan het afsluitende gedeelte van de koorreis. We bezochten Bolsward wat ook een uiterst leuke plaats is, maar op Hemelvaartsdag niet al te bruisend. Wij hadden daardoor wel de gelegenheid deze historische Friese Elfstedenstad wat beter te bekijken. Bijvoorbeeld de restanten van de in de 13e eeuw gebouwde kloosterkerk van de Minderbroeders. (Zie foto).
Het traditionele slotdiner was weer ‘the icing on the pudding’.
We zijn benieuwd naar onze volgende bestemming!

De Broerekerk is het oudste monument van Bolsward. Zo rond de 13e eeuw gebouwd als kloosterkerk van de Minderbroeders. Na de laatste brand op 8 mei 1980 is de kerk in 1986 opengesteld als ruïne. In 2006 is er een bijzondere glazen overkapping geplaatst waardoor het karakter van het monument nog voelbaar is. Het heeft nu een maatschappelijke functie.

Bent u een enthousiaste koorzanger (m/v) en wilt u zo’n koorreis ook eens meemaken? Neem dan voor meer informatie contact op met onze secretaris Hanny Slootman secretarishbk@gmail.com.