CONCERT A. VOLTA – verslag

Voorjaarsfeest!

Wat begon met het initiatief tot een voorjaarsconcert met het Italiaanse jongerenkoor uit Mandello del Lario, is geëindigd in een voorjaarsfeest op zondagmiddag 17 maart.

Met 34 enthousiaste jonge Italiaanse zangers heeft het Hartebrugkoor een innige band gesmeed wat bleek uit de samenzang op zondag, maar ook uit het samenzijn in de loop van het weekend.

Op zaterdagmiddag mochten wij de jongeren ontvangen in de versierde Romanuszaal, waarna serieus werd gerepeteerd in de kerk. Daarna ging het los! Toespraken werden gehouden, cadeautjes uitgewisseld en de sjoelbakken (!) uitgeprobeerd.

Zondagochtend ontmoetten wij elkaar weer op de koorzolder (70 man!) en werd gezamenlijk  de mis van J. Mul, Missa l’homme désarmé, uitgevoerd  en de werken ‘O Salutaris Hostia’ Van Gounod en ‘Jesus bleibet meine Freude’ van Bach.

Zondagmiddag barstte de Hartebrugkerk haast uit zijn voegen door het vele publiek dat op het gezamenlijke concert was afgekomen. Het werd op zijn wenken bediend door de prachtige liederen die het Italiaanse koor ten gehore bracht, maar niet in het minst door de jonge solisten zelf die zo’n opkomst niet hadden verwacht, maar toch gedurfd hun partij de kerk in zongen. Voor degenen die de werken nog (een keer) willen beluisteren: ze staan inmiddels op youtube.
Klik HIER voor de link naar YouTube. (Prachtig beeld, perfect geluid!)

Het Hartebrugkoor hoopt van harte op een volgende samenwerking; het komt niet elke dag voor dat de mis van J. Mul, vijfstemming, kan worden uitgevoerd met een jongerenkoor dat qua klank letterlijk de boventoon voerde.

De zang werd afwisselend op het orgel begeleid door onze organist, Jan Verschuren en de gast-organist/dirigent Alessandro Milesi, tevens inspirerend initiator van het Italiaanse jongerenkoor.

De directie werd verzorgd door Alessandro Milesi en dirigent Ronald Dijkstra die tot onze verrassing een aardig woordje Italiaans meebracht.

Het Hartebrugkoor

Klik hier voor enkele foto’s, random gerangschikt!