Koorreis 2024

De HBK-koorreis 2024 – We bleven in de buurt!

Evenals voorgaande jaren is het Hartebrugkoor op koorreis geweest en wel op donderdag 9 mei jl, zijnde Hemelvaartsdag! Het is een ééndaagse trip geworden! Dit heeft echter niets van het plezier en de gezelligheid af gedaan! We bleven deze keer met onze koorreis ook wat dichter bij huis! In eerste instantie in Voorschoten.

Het échte ‘United by Music’-gevoel was in Voorschoten!
We zongen daar o.l.v. Patrick de Jonge de mis in de Laurentiuskerk, alwaar onze nestor-zanger Jan Mooij zo’n 75 jaar geleden zijn carrière als koorzanger begon! Een heel toepasselijke ‘Mooije’ reden om onze koortrip in deze kerk ín te zingen en aan te vangen!

Na de mis werd er met de kerkgangers nog gezamenlijk koffiegedronken en gezellig nagepraat over wat wederzijds als een heel mooie viering ervaren werd. Wat ons betreft was het namelijk mede aan de inspirerende werking van de enthousiast meezingende plaatselijke kerkgemeenschap te danken, dat het gezang van het Hartebrugkoor opmerkelijk goed uit de verf kwam!!!  Het werd zodoende een écht ‘United by Music’- geheel, dat zowel de kerkgangers als het Hartebrugkoor veel voldoening gaf.

Varen over de Zuid-Hollandse wateren!
De rest van de koortrip hebben we al varende over o.a. de Oude Rijn, de Kaag en het Braassemermeer doorgebracht. Hiervoor vertrokken we vanuit Voorschoten naar Leiderdorp om ter hoogte van Brasserie Meelfabriek Zijlstroom in te schepen op onze boot, de ‘Alexander M’.

Geluk met het weer!
De weergoden waren deze dag duidelijk vóór het Hartebrugkoor. Het was droog, de temperatuur was aangenaam en het zonnetje brak van tijd tot tijd door. Dat maakte het bovendek van de ‘Alexander M’ ‘the place to be’ voor een plezierig gesprek en om te genieten van het prachtige uitgestrekte  Zuid-Hollandse waterlandschap om ons heen. Ook in de kajuit was het goed toeven met een drankje en een snackje. Wij hebben ook heel veel plezier beleefd aan het geboden entertainment dat bestond uit een hilarisch gepresenteerde zgn. ‘PubQuiz’, waarbij de lol het dus won van de uitslag!

Slotdiner
Het traditionele slotdiner gebruikten wij bij het bij ons vertrekpunt gelegen etablissement Brasserie Meelfabriek Zijlstroom. Ondanks het feit dat de Koorreis 2024 maar één dag duurde, denken wij er toch met heel veel plezier op terug! Tot zover onze koorreis 2024.

Toekomstmuziek
Maar wat dacht u van onze plannen voor 2025?
Eind maart jl. hebben wij samen met het jongerenkoor A. Volta uit Italië een welluidend en inspirerend voorjaarsconcert gegeven. Het mag welhaast een logisch gevolg genoemd worden dat er bij het afscheidnemen direct al over een tegenbezoek gesproken werd. Een aantrekkelijk reisdoel om naar uit te kijken!

Wij hebben er zin in!!!

De Hartebrugkoor Reiscommissie

P.S.
Heeft u interesse in zingen bij het Hartebrugkoor of wilt u meer informatie?
Stuur dan even een mailtje naar:
secretarishbk@gmail.com