Verslag Koorreis 2024

Kooruitje Hemelvaart 2024

Hoe het begon
Het begon allemaal met het idee om de bollenvelden vanaf het water te bewonderen. Maar omdat we de Hemelvaartsdag gewoontegetrouw beginnen met het zingen in een kerk elders, werd eerst gezocht naar een kerk in de buurt waar we ook met de boot konden komen. De zoektocht eindigde bij de mooie Laurentiuskerk te Voorschoten.

Zingen in de Laurentius in Voorschoten; een schot in de roos!
Wij hebben daar onder leiding van Patrick heel goed en met heel veel plezier gezongen en des te fijner met de vele mensen in de kerk, die duidelijk gewend waren hun partijtje mee te blazen. We zongen naast de mis van Korman ook de motetten Ave Maria van Andriessen en het Cantate Domino van Pitoni, alsmede enkele op Hemelvaart gerichte Nederlandse liederen. De mis werd voorgegaan door pastoor Rochus Franken die ons hartelijk welkom heette en zijn preek richtte op de momenten van stilte en verbinding. Na de mis werd er met de kerkgangers gezamenlijk koffiegedronken en gezellig nagepraat.

Uitgebloeide bollenvelden
Inmiddels waren we in de voorbereiding ook al tot de conclusie gekomen dat de bollenvelden op de datum van onze koorreis weleens volkomen uitgebloeid zouden kunnen zijn. Daarom hebben wij ons eerdere reisplan laten ‘varen’ en ons gericht op de Zuid-Hollandse wateren voor een rondvaart met als opstaplocatie De Zijl in Leiderdorp.

Koorreis zonder bus maar met car-poolen
Het euvel echter dat zich bij de Laurentiuskerk voordeed was dat we daar niet op de boot konden stappen! Om dit euvel te verhelpen had de reiscommissie bij het ontbreken van een bus speciaal een carpoolsysteem opgezet, zodat eenieder op tijd bij de boot kon zijn. Die lag inmiddels aan de Zijldijk in Leiderdorp op ons te wachten. We werden daar vriendelijk ontvangen door de kapitein en twee dames van de catering die voor ons een heerlijke lunch verzorgden.

Een zonnetje, een hapje en een drankje en een hilarische pubquiz!
Tijdens de heerlijke vaartocht over de Oude Rijn, de Kagerplassen en het Braassemermeer kwam in de loop van de middag uiteindelijk een heerlijk zonnetje tevoorschijn, zodat de vele gesprekken bovendeks konden worden voortgezet. Onderweg werden de hersenen onder het genot van een drankje en een snackje nog even gekraakt met een pubquiz, waarbij Toke de Kroon als geen ander optrad als quizmaster.

En als afsluiting het nooit te versmaden slotdiner!!!
Ons heerlijke kooruitje werd traditiegetrouw afgesloten met een smakelijk diner, en wel in Brasserie de Zijlstroom, comfortabel gelegen tegenover zowel de vertrek- als de aankomstlocatie van onze boot, alwaar ook onze auto’s en voor sommigen de fietsen stonden! Wij kijken terug op een heel geslaagde ééndaagse koorreis!

KOORREIS 2025
Voor Hemelvaart 2025 staat Mandello del Lario in Lombardije op ons wensenlijstje. Dit is de plaats waar ons jongerengastkoor A. Volta vandaan kwam. De mensen zijn daar nú al volop mee bezig! Het zou mooi zijn als wij dit enthousiasme met onze komst zouden kunnen honoreren.

We hebben er zin in!!!

De Reiscommissie

Klik HIER om een paar foto’s van de koorreis te bekijken!